Arbuc

Barbera d’Asti DOCG
Arbuc

Technical card

Grape variety: Barbera 100%
Vineyard Altitude: about 200 m above sea level
Land Exposure: South, Southwest
Maximum grape outcome: nearly 7,5 tonnes per hectare
Vinification method: vinification takes place in cement vats, using the flating hat technique, and grapes maceration lasts from 8 to 10 days. Fermentation temperature is maintained at around 25°-28° C.
Aging: aging process lasts 5-7 months in stainless steel vats.
Organoleptic Characteristics: full-bodied wine with a slightly sourish hint. Colour is intense ruby red. Aroma has a hint of cherry and fruits. Taste is harmonious, fresh, delicate but whit a fine slightly sourish.
Longevity: from 3 to 5 years.


Barbera d’Asti DOCG
Arbuc

Vitigno : Barbera 100%
Altitudine vigneti : Circa 200 m s.l.m.
Esposizione vigneti : Sud, Sud-Ovest
Produzione max di uva : 75 q/Ha con diradamento
Vinificazione : la vinificazione viene condotta in vasche di cemento, col sistema a cappello emerso e la macerazione delle vinacce dura dagli 8 ai 10 giorni. La temperatura di fermentazione viene mantenuta intorno ai 25°-28° C.
Invecchiamento : 7 mesi in vasche di acciaio.
Caratteristiche organolettiche : vino corposo e con una vena acidula; il colore appare rubino intenso, al naso emergono sentori di ciliegia e frutti. In bocca è armonico, fresco, morbido ma con una elegante vena acidula.
Longevità : dai 2 ai 4 anni